пʼятниця, 03 грудня 2010 09:00

Дикий кіт імітує плач немовляти

Маргайський кіт, який живе у тропічних джунглях Центральної та Південної Америки, наслідує крики немовлят своєї здобичі, з'ясували вчені.

— Це дуже незвичайна поведінка для кішок, які зазвичай підкрадаються до жертви в повній тиші, — каже американський дослідник Фабіо Рох, 46 років.

Маргайський кіт невеликий за розмірами. Вчені рідко його зустрічають. Весь час він проводить на деревах у лісах Амазонки. Полює також на висоті, стрибає на відстань до 3,5 м. Може висіти на гілці, тримаючись задньою лапою. Його щиколотки адаптувалися до життя на деревах і розвертаються на 180°.

— Легенда про те, що дикі кішки полюють за допомогою голосу, відомі давно. Але вчені їх не сприймали серйозно. Ми відкрили цей феномен, коли досліджували мавп тамаринів. Пішли на специфічний звук, який видають їхні дитинчата, коли хочуть у разі небезпеки привернути увагу дорослих особин. На свій подив, виявили, що "плаче" мавпячим голосом кіт, а не тамарин.

Місцеві жителі стверджують, що так чужий плач імітують також пантери і леопарди.

Зараз ви читаєте новину «Дикий кіт імітує плач немовляти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі