четвер, 01 березня 2007 18:05

Діана Рівас зібрала 2998 людських мозків

Автор: фото: reuters/PILAR OLIVARES
  Відвідувачка розглядає один з експонатів у приватному музеї Діани Рівас, що у столиці Перу місті Ліма. Людина, якій належав мозок, померла від нервового розладу
Відвідувачка розглядає один з експонатів у приватному музеї Діани Рівас, що у столиці Перу місті Ліма. Людина, якій належав мозок, померла від нервового розладу

У приватному музеї Діани Рівас зі столиці Перу міста Ліма — 2998 людських мозків. Кожен із їхніх власників помер унаслідок певної хвороби. Жінка збирає органи вже 65 років. Її музей — єдиний у світі, де мозки виставлені для огляду усім бажаючим.

Невелике приміщення розташоване в кінці глухої вулиці в одному з бідних районів міста. Поїхати туди погодиться не кожен таксист. За вхід потрібно заплатити 30 американських центів (1,50 грн).

Діана з першого погляду визначає, на що хворів власник того чи іншого мозку: алкоголізм, хвороба Альцгеймера... Жінка вивчала неврологічні захворювання та психічні розлади. А тепер намагається передати частину своїх знань відвідувачам.

— Я хочу, щоб люди побачили, як виглядає хворий мозок, — пояснює Рівас. — Це правда — алкоголь і наркотики вбивають його клітини.

Торік музей відвідали понад 400 тис. людей, переважно діти міських шкіл. Проте до нього також часто приїздять учені та лікарі з-за кордону.

Найбільшу колекцію мозків має лікарня МакЛін в американському місті Белмонт, штат Массачусетс — близько 7 тис. екземплярів. Однак туристів туди не пускають.

Зараз ви читаєте новину «Діана Рівас зібрала 2998 людських мозків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі