середа, 07 березня 2007 19:10

Депутатів-чоловіків привітали із Жіночим днем

Напередодні 8 Березня активістки жіночих організацій Киргизстану привітали зі святом парламентаріїв. Оскільки серед них жінок не виявилося, троянди і листівки біля входу до парламенту вручали депутатам-чоловікам.

Деякі з народних обранців розцінили акцію як принизливу і відмовилися брати подарунки. Інші ж охоче приймали.

Киргизстан — єдина країна, у парламенті якої немає жодної жінки-депутата. Про це напередодні повідомив Генеральний секретар Міжпарламентського союзу Андрес Джонсон. Депутати й самі вже неодноразово скаржилися на відсутність представниць протилежної статі у парламенті.

— Якби було хоча б кілька жінок, усе було б інакше, — сказав депутат Таїрбек Сарпашев після чергової бійки в залі засідань.

Найбільше жінок у парламенті Швеції та африканської країни Руанда — майже половина. А на пострадянському просторі лідирує Білорусь, там вони займають приблизно третину депутатських крісел.

В Україні представниці слабкої статі серед усіх депутатів становлять 5,3%. Менше лише в Туреччині. Там їх у парламенті 4,4%.

Зараз ви читаєте новину «Депутатів-чоловіків привітали із Жіночим днем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі