понеділок, 15 грудня 2008 16:11

ДАІ супроводжують священики

Православні священики супроводжують із грудня патрулі ДАІ в російському місті Кузнецьк Пензенської області. Міліціонери виписують порушникам штраф, а священики читають проповідь. За перші 10 днів подібної практики в Кузнецьку значно поменшало аварій.

— Ефект перевершив усі сподівання! — каже начальник відділення ДІБДД Кузнецька Сергій Логов. — Наприклад, лише після двох акцій у нашому районі аварій поменшало в півтора рази.

Із листопада святі отці також супроводжують міліціонерів у місті Чита. Деяким водіям дарують ікони Миколая Чудотворця і хрестики. А у Воронезькій області всі небезпечні перехрестя вже вісім років поспіль святить єпископ Мефодій.

Читати проповіді водіям-порушникам запропонував священик-водій із багаторічним стажем із Тюмені В"ячеслав Горшков. Він взяв участь у перших кількох акціях. Каже, ефект від проповіді дієвіший за штраф.

У серпні минулого року хрестити небезпечні шляхи почали в Білорусі. До православної церкви звернулося керівництво ДАІ Могилевської області. Чиновники переконані: свята вода й молитва здатні заблокувати негативну енергію небезпечних автошляхів.

Зараз ви читаєте новину «ДАІ супроводжують священики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі