понеділок, 02 листопада 2009 19:48

Дачу Ніно Бурджанадзе перетворять на школу мистецтв

Конфісковану дачу колишнього спікера парламенту Грузії 45-річної Ніно Бурджанадзе перетворять на школу мистецтв. На будинок у селищі Даба Цхнеті, неподалік столиці Тбілісі, наклали арешт цьогоріч у серпні. Політик відмовилася сплачувати податки на нього.

Бурджанадзе отримала дачу від президента країни Михайла Саакашвілі, 41 рік, у травні 2008-го. Заплатила символічні $0,6 (5 грн. — "ГПУ"). Будинок та прилеглу земельну ділянку оцінили в понад $7 млн, призначили $760 тис. разового податку. Ніно вважає, що ціну завищили. Тому відмовилася платити.

Після арешту грузинська влада двічі намагалася продати дачу: спочатку за $7 млн, потім за вдвічі меншу суму. Проте покупців не знайшлося, тож будинок перейшов у власність мерії Тбілісі. У ньому невдовзі відкриють школу мистецтв.

Ніно Бурджанадзе очолювала грузинський парламент з 2001-го по 2008 рік. Двічі виконувала обов"язки президента: з листопада 2003-го по січень 2004-го та наприкінці 2007 року. Має науковий ступінь кандидата юридичних наук.

Одружена з колишнім командувачем прикордонної поліції Грузії 49-річним Бадрі Біцадзе. У подружжя двоє синів.

Зараз ви читаєте новину «Дачу Ніно Бурджанадзе перетворять на школу мистецтв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі