вівторок, 27 березня 2007 16:01

Чоловіка Ангели Меркель побачили вперше за два роки

Автор: фото: REUTERS/Tobias Schwarz
  Канцлер Німеччини Ангела Меркель приїхала разом зі своїм чоловіком Хоакімом Сойєром до Берлінської філармонії. Концерт у ній розпочинав офіційну церемонію святкування 50-річчя Європейського Союзу
Канцлер Німеччини Ангела Меркель приїхала разом зі своїм чоловіком Хоакімом Сойєром до Берлінської філармонії. Концерт у ній розпочинав офіційну церемонію святкування 50-річчя Європейського Союзу

Професор квантової хімії Хоакім Сойєр, 58 років, чоловік канцлера Німеччини Ангели Меркель, ходить на роботу з великою валізою. Не любить уваги преси. Його не було поруч із дружиною, коли та перемогла на виборах. Не бачили Сойєра й на церемонії інавгурації. Із Меркель він ходить лише до оперного театру, бо любить класичну музику. Через це німецькі журналісти прозвали Сойєра "Привидом опери". Однак минулими вихідними скромний професор хімії здивував німців.

У суботу та неділю Європейський Союз відзначав 50-річчя з дня підписання Римського договору, який став основою створення союзу. Цього року Німеччина головує в ЄС, тому найбільше святкування відбулося саме в Берліні. Німці танцювали на дискотеках, слухали безплатний концерт біля Бранденбурзьких воріт, цілу ніч ходили по музеях, які з цієї нагоди відкрили для відвідувачів. Водночас лідери країн—членів союзу мали чітко затверджену програму заходів.

Офіційна церемонія розпочалася з концерту в Берлінській філармонії. Потім було підписання Берлінської декларації та відбувся неофіційний саміт лідерів країн—членів ЄС. У перервах високопосадовці частувалися. Саме тоді з незвичного боку проявив себе чоловік Меркель.

Коли канцлер пішла на офіційний обід у супроводі інших глав держав — виключно чоловіків — Сойєр зайнявся їхніми дружинами. Компанію жінок він провів із Берлінського історичного музею до ресторану. Жартував, розповідав про цікавинки німецької столиці та усміхався. Цього разу йому зовсім не заважали численні фотографи та репортери.

Хоакім та Ангела одружилися 11 років тому. Тоді Меркель займалася фізикою і проводила дослідження на тему квантової хімії. Першим її чоловіком був фізик Улріх Меркель. Разом прожили 5 років. Хоакім теж раніше був одруженим. Має двох дітей.

Коли Меркель стала канцлером, чоловік заявив, що не розмовлятиме з журналістами. Інтерв"ю він дає винятково, якщо його запитують про роботу. У вихідні Хоакім з"явився на публіці вперше за останні два роки.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіка Ангели Меркель побачили вперше за два роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі