середа, 11 липня 2007 18:51

Чиновника стратили за хабарництво

У вівторок у Китаї стратили 62-річного Чжена Сяоюя, колишнього голову Державного управління КНР із харчових і лікарських продуктів. Його визнали винним у корупції, хабарництві та зловживанні службовим становищем.

Чиновник очолював своє відомство протягом 1998–2005 років. За цей час він отримав хабарів на суму близько 6,5 млн юанів ($850 тис.). За гроші кілька фірм дістали дозволи на випуск щонайменше шести підробних лікарських препаратів. Ліцензії видавали за фальсифікованими документами. Один з антибіотиків спричинив смерть як мінімум 10 осіб.

Внаслідок зловживань Сяоюя тільки позаторік від виснаження померло 13 немовлят. Їх годували сухим молоком, яке не мало ніякої харчової цінності.

У листопаді 2006 року знищили 5 тис. качок, бо їхні яйця містили речовини, які призводять до раку. Фермери годували їх порошком, який мав надавати кращого вигляду яйцям.

До чорного списку потрапили також зубна паста, іграшки з небезпечними барвниками, риба та свинина, у яких знайшли хімікати, консервовані фрукти та овочі. Зараз у Пекіні проводять аналіз 170 тис. ліків. Попередні аналізи невтішні, звітує уряд.

Вирок чиновникові винесли наприкінці травня цього року. Чжен Сяоюй подавав апеляцію, казав, що шкодує про вчинені злочини. Також допомагав слідчим. Але його подання відхилили.

Зараз ви читаєте новину «Чиновника стратили за хабарництво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі