понеділок, 16 квітня 2007 16:11

Через туман зіткнулося 52 автомобілі

Найбільша за останні роки дорожньо-транспортна пригода трапилася у неділю на трасі Ченду-Чунцин, що на південному заході Китаю. Близько восьмої ранку за місцевим часом там зіткнулися 52 автомобілі. Четверо осіб загинуло, кілька десятків отримали серйозні травми.

Причиною аварії був туман. Через нього водії не бачили, що на трасі попереду сталася аварія. Тому не встигали загальмувати й приєднувалися до ряду пошкоджених авто.

Торік у Китаї в результаті нещасних випадків загинуло найбільше людей у світі. Лише  в ДТП — 99 тис. Ще 11 тис. згоріли під час пожеж або пішли з життя через вибухи у шахтах.

Аби розвантажити автотраси та зменшити кількість аварій, уряд країни ухвалив рішення про будівництво міжміського метро. Першу гілку запустять від третього за величиною міста в Китаї Гуанчжоу до невеличкого містечка-супутника Фошань. Довжина підземної траси становитиме 32 км. Потяги розпочнуть курсувати за 5 років.

Зараз ви читаєте новину «Через туман зіткнулося 52 автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі