середа, 18 червня 2008 18:19

Через страйк водіїв в Іспанії спорожніли прилавки

Автор: фото: REUTERS
  Порожні прилавки супермаркету у Валенсії
Порожні прилавки супермаркету у Валенсії

В Іспанії вже тиждень тривають страйки транспортників. Люди розкуповують бензин і продукти харчування — у країні майже порожні прилавки.

Першими безстроковий страйк розпочали водії-дальнобійники, до них приєдналися й інші транспортники. Вони вимагають зниження цін на пальне та встановлення спеціальних тарифів для водіїв вантажівок.

— Ми тут насамперед через зростання цін, брак роботи, затримки у виплаті грошей та нечесну конкуренцію, — розповідає шофер вантажівки Луїс.

Іспанські водії перекрили рух біля кордону з Францією. Не пропускають легкові машини, туристичні автобуси. Очевидці розповідають, що протестувальники атакували вантажівки, які відмовлялися від страйку.

Через кризу постачання іспанські підприємці втрачають щодня приблизно 700 млн євро.

Від початку року ціни на дизельне пальне в ЄС виросли на 20%. Це викликало хвилю протестів транспортників по всій Європі. Безстрокові страйки розпочинають днями також водії Португалії.

Зараз ви читаєте новину «Через страйк водіїв в Іспанії спорожніли прилавки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі