вівторок, 18 січня 2011 01:15

Через голод на Шрі-Ланку завезуть верблюдів і страусів

Щоб подолати голод, уряд Шрі-Ланки ухвалив рішення про закупівлю верблюдів та страусів із Саудівської Аравії. Завезені з Близького Сходу страуси мають забезпечити населення яйцями, а верблюди — молоком. Продукти видаватимуть за картками.

Позаторік закінчилася громадянська війна, що тривала на острові 25 років. Відтоді економіка не може стабілізуватися. Минулого року Шрі-Ланка почала закуповувати в Індії навіть кокоси. Разом із каучуком та чаєм до війни вони були основним товаром експорту острівної країни. Для багатьох жителів основні продукти досі не по кишені. Середня зарплата на Шрі-Ланці становить $30–50 на місяць.

— Колись купував фрукти й овочі на гуртовнях і продавав у селі, — розповідає батько сімох дітей 55-річний Джаясена. — Але зараз торгувати невигідно, бо зросли ціни на бензин. Якщо ж підніму вартість овочів, селяни їх не зможуть купити. Вирощувати свій врожай теж дуже дорого. Поля постійно треба зрошувати. Воду для цього викачують глибоко з-під землі за допомогою насоса, який працює також на пальному.

Мітрапала, міністр охорони здоров'я Шрі-Ланки, заперечує, що у країні голод. За його словами, імпорт продуктів урізноманітнить раціон острів'ян.

Зараз ви читаєте новину «Через голод на Шрі-Ланку завезуть верблюдів і страусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі