вівторок, 04 вересня 2007 18:02

Через банківську помилку австралієць став мільйонером

Рік тому бізнесмен із Австралії Віктор Оллісан мало не збанкрутів. Коли він уже збирався продавати своє майно, фортуна зробила йому подарунок. У банку Вестпак, де Оллісан тримав свої заощадження, помилилися й перевели на рахунок Оллісана чужі $11 млн.

Чоловік розумів, що сталася помилка, але вирішив нею скористатися. Виписав перший чек на $40 тис. і отримав за ним готівку. Після того почав сміливо розтрачувати  багатство.

За сім місяців працівники банку виявили помилку, але тоді на рахунку вже нічого не залишилося. За цей час Віктор Оллісан встиг купити вантажівку, підйомний кран, портативний змішувач бетону та 23 будинки у штаті Новий Південний Вельс на сході Австралії. $4,8 млн він переказав своєму діловому партнерові Ґейлу Шилдзу.

Щоб повернути гроші, банк звернувся до Вищого суду Нового Південного Вельсу. За винесеним рішенням Оллісан має повернути всі витрачені гроші, а також додатково сплатити $3,7 млн (18,5 млн грн) за моральну шкоду. Усе його майно перебуває під арештом.

— Ми маємо справу з прорахованим і цілеспрямованим злочином, — каже суддя. — Цей чоловік підступно скористався обставинами. Він повівся, як справжній злодій.

Віктор Оллісан вважає, що банк сам винен у ситуації, яка склалася. Він відмовляється повертати борг.

Зараз ви читаєте новину «Через банківську помилку австралієць став мільйонером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі