понеділок, 17 вересня 2007 18:08

Чех заговорив англійською після аварії

18-річний чех Матей Кус прибув до шотландського міста Глазго, щоб узяти участь у місцевих велоперегонах. Під час змагань на нього налетів інший спортсмен. Велосипед проїхав Матею по голові. Він знепритомнів.

За 45 хвилин Кус прийшов до тями. Відкрив очі, побачив навколо лікарів і звернувся до них англійською мовою. Хоча раніше ніколи не говорив нею.

— Він говорив, як диктор телебачення. Не було ніякого іноземного акценту. Це при тому, що напередодні й двох слів не міг зв"язати англійською, — розповів тренер велосипедиста Пітер Вейт.

Потім виявилося, що Кус не пам"ятає навіть свого імені. Пам"ять повернулася до нього лише через дві доби після аварії. Тоді ж він перестав говорити англійською.

— Напевно, в мене десь глибоко в голові застрягла англійська мова. Через удар вона вибралася на поверхню, — каже Матей Кус.

Лікарі говорять, що в спортсмена рідкісний синдром іноземного акценту. Після травм голови такі люди починають говорити з дивним акцентом, відтворюючи почуте колись чуже мовлення. У чеха синдром проявився особливо сильно — він заговорив на чужій для себе мові.

Зараз ви читаєте новину «Чех заговорив англійською після аварії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі