вівторок, 25 вересня 2007 18:04

Чеченська біженка вирішила оселитися в Польщі

Чеченська родина, яка два тижні тому втратила 3 доньок, намагаючись нелегально перетнути польсько-український кордон, залишається в Польщі. Нині подружжя із сином живе в родичів недалеко від Варшави. Вони чекають, коли їм нададуть статус біженців.

13 вересня Камісу Джабраілову, 36 років, із дворічним сином  знайшли польські прикордонники в Карпатських горах. "ГПУ" писала про це в номері від 19 вересня. Жінка розповіла, що планувала потрапити через Україну, Польщу та Чехію до Австрії, але троє її дочок не витримали переходу. Дівчатка віком 6, 10 й 13 років померли від переохолодження та виснаження.

Чоловік Каміси Ханпаша не пішов із сім"єю через кордон, залишився в Україні. Дізнавшись із новин про смерть трьох дітей, він спочатку казав, що не поїде до Польщі. Просив польське консульство у Львові допомогти забрати померлих дітей, щоб поховати їх у Чечні.

Нині чоловік приїхав до дружини й вони чекають, поки отримають статус біженців. Хоча раніше, коли дружина польського президента Марія Качинська пропонувала Камісі домогу, та відмовилася.

Польський Комітет у справах іноземців взяв під опіку цю родину. Їм дозволили жити поза табором для нелегальних емігрантів. Протягом року вони щомісяця отримуватимуть 2 тис. злотих (3800 грн) допомоги.

Батьки хочуть, щоб їхніх дітей поховали в Чечні не зважаючи на те, що вони не зможуть поїхати на похорон. Тіла відправлять літаком спочатку до Москви, а звідти — до Чечні. Там їх передадуть родичам.

Зараз ви читаєте новину «Чеченська біженка вирішила оселитися в Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі