неділя, 25 лютого 2007 17:14

Британського принца вважають Богом

Близько півтисячі представників племені яохнанен у Республіці Вануату вірять, що чоловік британської королеви Єлизавети II 85-річний принц Філіп — Бог. Йому поклоняються уже понад 50 років. А  10 червня планують улаштувати гучне святкування його 86-го дня народження.

Республіка Вануату розташована на 83 островах у Тихому океані за 1750 км від Австралії. Її громадянами є 209 тис. острів"ян. Вони живуть переважно за рахунок сільського господарства і туризму.

Плем"я яохнанен мешкає у джунглях. Аборигени вірять, що принц Філіп — нащадок духа однієї гори. За легендою, він поїхав за океан шукати наречену і там одружився.

Британська королівська родина знає, що плем"я поклоняється принцові Філіпу, як Богу. Його величність навіть прислав їм три свої портрети з підписом. А 1974-го він разом із дружиною побував на острові.

Тепер аборигени щодня чекають на повернення свого володаря. Філіпові готові надати найкращий вігвам і  прислугу.

— Передайте королю, що я вже старію. Хочу, щоб він приїхав до нас, поки я не помер, — наказав 80-річний лідер Джек Наїва журналістові британської газети "Дейлі Телеграф". — Якщо він не може приїхати, нехай нам щось пришле: автомобіль "Ленд Ровер", мішки з рисом або трохи грошей.

Зараз ви читаєте новину «Британського принца вважають Богом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі