понеділок, 12 січня 2009 18:55

Британський дипломат переїхав російського шпигуна

Працівник британського посольства в Москві 35-річний Ендрю Шерідан їхав містом на автомобілі 6 січня. Раптом із припаркованої попереду машини вийшов чоловік. Шерідан не встиг загальмувати і збив його.

Дипломат викликав "швидку" та міліцію. Лікарі діагностували струс мозку та перелом лівої ноги. Пізніше міліціонери повідомили Шерідана, що той збив полковника Федеральної служби безпеки Росії, контррозвідника Олександра.

Увечері подробиці аварії та фото розмістили на сайті московської інспекції дорожнього руху, як це роблять зазвичай. Однак за кілька годин інформація щодо інциденту зникла.

Шерідан заявляє: після аварії ним зацікавилися служби безпеки. Британець має дипломатичну недоторканність.

— Однак до мене приходили офіцери із ФСБ і натякали, що мені ж буде краще, якщо розповім правду. Я їм повідомив, що то був нещасний випадок і мені нічого приховувати. Схоже, вони не повірили.

Окрім роботи в посольстві, Шерідан викладає в московському культурно-освітньому центрі "Британська рада". Торік тодішній прем"єр-міністр РФ Дмитро Медведєв назвав відділення "шпигунським гніздом". Вимагав закриття осередку, а також його філіалів у Санкт-Петербурзі та Єкатеринбурзі. Два останні ліквідували після звинувачення в ухилянні від податків. У "Раді" вважають, що інцидент із Шеріданом можуть використати для закриття московського осередку.

Зараз ви читаєте новину «Британський дипломат переїхав російського шпигуна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі