вівторок, 25 грудня 2007 17:10

Британська королева стала найстаршим монархом

Минулого четверга вранці британська королева Єлизавета ІІ подолала рекорд довголіття в королівській родині, проживши 81 рік і 243 дні. До цього рекордсменкою була її прапрабабуся королева Вікторія.

Єлизавета ІІ увійшла в історію монархії як найстарша правителька, але святкувань в палаці не було. Королева провела день за паперовою роботою, не з"являючись на публіці.

Єлизавета ІІ отримала правління 1952 року. Вона — одна з п"яти монархів, які обіймали королівський престол понад півстоліття. Щоб стати рекордсменкою ще й за часом перебування на троні, її величності потрібно дожити до 9 вересня 2015 року. Так вона подолає інший рекорд своєї прапрабабусі Вікторії, яка очолила Велику Британію ще будучи підлітком і правила 64 роки.

Тим часом 59-річний принц Чарльз завдяки матері встановлює свій власний рекорд — найдовше в історії очікування престолу. П"ять місяців тому він перейшов межу чекання, встановлену королем Едвардом VII — 59 років і 2 місяці.

Попри заклики деяких політиків Єлизавета ІІ не збирається відмовлятися від престолу. Її мати, Єлизавета І, померла у віці 101 року. Тому Єлизаветі ІІ пророкують ще багато років життя.

Зараз ви читаєте новину «Британська королева стала найстаршим монархом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі