пʼятниця, 06 червня 2008 17:42

Бриджит Бардо оштрафували на 15 тисяч євро

Французьку акторку 73-річну Бриджит Бардо оштрафували на 15 тис. євро за расистські висловлювання. 2006 року вона написала листа до тодішнього міністра внутрішніх справ Франції Ніколя Саркозі, в якому негативно висловлювалася про мусульман.

— Мусульмани — це народ, який руйнує нашу країну. Вони не поважають наших законів і нав"язують нам свої, — писала Бриджит.

Бардо є активною захисницею прав тварин і засуджувала жорстокі мусульманські жертвопринесення. Її обурювало, що мусульмани не оглушують овець перед тим, як убити. Звернення акторки опублікували в Товаристві захисту прав тварин, яке вона заснувала. Дізнавшись про висловлювання Бриджит, представники Руху проти расизму та за дружбу між народами подали на неї до суду.

Для Бардо це вже п"ята справа. Останній штраф їй присудили 2004 року за книгу "Крик у тиші", яка стала в Франції бестселером. У ній вона писала:

— Я проти ісламізації Франції! Наші предки віками віддавали свої життя заради свободи нашої батьківщини. А ми протягом останніх 20 років упокорюємося підпільному, небезпечному проникненню неконтрольованих елементів, які нав"язують нам свій спосіб життя.

За ці слова, а також засудження гомосексуалізму акторку оштрафували на 5 тис. євро. Гроші пішли у фонди боротьби з расизмом.

Бардо не з"являлася на засіданнях. Її знайомі кажуть, що вона не припинить критику ісламу й надалі робитиме подібні заяви.

У Франції живе 5 млн мусульман — це найбільша мусульманська община в Європі. Вони становлять понад 8% населення країни.

Зараз ви читаєте новину «Бриджит Бардо оштрафували на 15 тисяч євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі