четвер, 27 березня 2008 19:21

Бред Пітт і Анджеліна Джолі знайшли рідню серед кандидатів у президенти

Американські спеціалісти з генеалогії з"ясували, що кандидат у президенти США Барак Обама — дальній родич актора Бреда Пітта. А Хілларі Клінтон, суперницю Обами, і акторку Анджеліну Джолі пов"язують родинні зв"язки ще з XVIII ст.

Дослідженнями генеалогії кандидатів у президенти займалася американська організація "Історичне генеалогічне товариство Нової Англії" — найкрупніша некомерційна організація у США.

Дослідники знайшли цікаві родинні зв"язки демократів Барака Обами та Хілларі Клінтон і республіканця Джона Маккейна.

Серед дальніх родичів Клінтон, яка має франко-канадське походження, — співачки Мадонна і Селін Діон, а також дружина британського принца Чарльза Каміла Паркер-Боулз.

Барак Обама, син білої американки зі штату Канзас і кенійця, може назвати своїми дальніми родичами шістьох американських президентів, як демократів, так і республіканців: Джорджа Буша-молодшого та його батька, Джеральда Форда, Ліндона Джонсона, Гаррі Трумана та Джеймса Медісона. Серед родичів Обами є також віце-президент Дік Чейні та британський прем"єр-міністр часів Другої світової Вінстон Черчилль.

Джон Маккейн — кузен шостої лінії першої леді США Лори Буш.

Крістофер Чайлд кілька років вивчав генеалогію кандидатів. Він розповідає, що родовід Маккейна прослідкувати важче. Записи про його родичів не настільки повні, як в Обами та Клінтон.

Обама і президент Буш — кузени 10-ї лінії. Їх пов"язує Семюель Хінклі з Кейп-Коду, який помер 1662-го. Із Бредом Піттом Обаму пов"язує Едвін Хікман. Він помер у штаті Вірджинія 1769 року.

Клінтон і Анджеліна Джолі — кузини 9-ї лінії. Вони пов"язані Жаном Куссоном, який помер у Квебеці 1718-го.

Зараз ви читаєте новину «Бред Пітт і Анджеліна Джолі знайшли рідню серед кандидатів у президенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі