вівторок, 25 вересня 2007 18:03

Бразильські в"язні бунтують проти свавілля охоронців

У вівторок у бразильському місті Манауса в штаті Амазонас 500 засуджених колонії суворого режиму вчинили бунт.

В"язні захопили в заручники чотирьох працівників обслуговуючого персоналу. Вони протестують проти того, як із ними поводяться охоронці. Кажуть, що ті дозволяють собі жорстоко розправлятися з будь-яким в"язнем, б"ють та принижують їх.

Бунтівні злочинці зібралися у внутрішньому дворі тюрми й ведуть переговори з поліцією. Вони хочуть гарантій, що умови їхнього життя покращаться, якщо вони звільнять заручників і припинять бунт.

У Бразилії ув"язнені бунтують дуже часто. Тюрми в країні переповнені, а охоронці не надто відрізняються від злочинців, за якими стежать. Нерідко повстання у в"язницях закінчуються кровопролиттям.

2006 року в тюрмах бразильського штату Сан-Паулу розпочалася справжня кримінальна війна. Тоді бунтували 144 в"язниці. За офіційною статистикою, загинуло щонайменше дев"ять охоронців. Про це стало відомо, коли їхні голови викинули з вікон тюрми.

Зараз ви читаєте новину «Бразильські в"язні бунтують проти свавілля охоронців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі