середа, 20 серпня 2008 17:10

Брат бін Ладена побудує найбільший у світі міст

  Тарек Бін Ладен все ще шукає спонсорів для свого проекту. Йому знадобиться 200 мільярдів доларів
Тарек Бін Ладен все ще шукає спонсорів для свого проекту. Йому знадобиться 200 мільярдів доларів

Саудівський шейх 61-річний Тарек бін Ладен, брат Усами бін Ладена, планує побудувати найбільший у світі міст. 28-кілометрова споруда поєднуватиме африканську країну Джибуті та Ємен на Аравійському півострові. Таким чином, міст зв"язуватиме два континенти. Будівництво коштуватиме майже $200 млрд.

Бін Ладен планує перетворити невеличкі міста обабіч моста на світові метрополії:

— Тут будуть розташовані найкращі в світі лікарні та університети. Міст стане центральною торговою артерією від Дакара до Пекіна.

Шейх переконує, будівництво дасть місцевим заробити й у майбутньому приваблюватиме тисячі туристів.

Однак багато хто вважає ідею безглуздою. Експерти кажуть, для розбудови столиці Джибуті та зведення моста необхідно кілька сотень тисяч робітників. Населення країни ледве сягає 500 тис. Кваліфікованих інженерів та робочих майже немає. Сусідні держави нестабільні. В Ефіопії та Сомалі тривають громадянські війни.

Тарек бін Ладен поки що не знайшов спонсорів для свого проекту. Відомо, що будівництвом займатиметься американська компанія "Л3 Ком"юнікейшнз". Її керівники — впливові американські бізнесмени та військові у відставці.

Зараз ви читаєте новину «Брат бін Ладена побудує найбільший у світі міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі