понеділок, 01 вересня 2008 17:02

Біографію мавпи висунули на літературну премію

Життєпис шимпанзе 76-річного Чіти, що зіграв у 12 фільмах про Тарзана, може отримати літературну премію. Ім"я автора біографії поки що не розголошують. Відомо, що він детально описав життя найстарішої мавпи планети. У жовтні книга надійде у продаж.

Особливо ретельно в біографії описано зйомки фільмів про Тарзана. Тоді шимпанзе став зіркою. Загалом тварина провела на знімальному майданчику кілька десятків років.  Кар"єру Чіта закінчив 1967 року. Тоді на зйомках фільму "Доктор Дулітл" мавпа покусала актора Рекса Харрісона. Після того її більше не знімали.

Чіта — найстаріший шимпанзе світу. Зазвичай ці примати живуть до 40 років. Нині колишня кінозірка мешкає в пансіонаті для підстаркуватих тварин у Каліфорнії. За роки роботи в Голлівуді мавпа звикла пиячити й курити. Через це в неї почався цукровий діабет. Однак лікарі вилікували Чіту від залежностей і стверджують, що він проживе ще довго.

Шимпанзе подобається дивитися телевізор, кататися на авто. Займається абстрактним живописом. Дві картини Чіти перебувають у Національному лондонському музеї. Також роботи мавпи прикрашають квартири голлівудських зірок. Гроші за продані картини шимпанзе надходять до бюджету пансіонату, де він мешкає.

Зараз ви читаєте новину «Біографію мавпи висунули на літературну премію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі