четвер, 03 травня 2007 18:52

Білорусам забороняють супутникові антени

Восени на території Білорусі почне працювати супутниковий телеканал "Белсат". Він транслюватиме свої програми із сусідньої Польщі. Робитимуть їх польські журналісти разом із білоруськими колегами. Обіцяють розповідати правду про режим, запрошуватимуть опозиційних діячів.

Білоруська влада вирішила не допустити масових переглядів. Боротися почали з власниками супутникових антен. За останніми даними, кожен п"ятий дорослий білорус дивиться супутникове телебачення.

Місяць тому до адміністративного кодексу країни внесли положення, яке забороняє самовільно установлювати "тарілки". За порушення загрожує $213 штрафу.

На минулому тижні в місті Ліда Гродненської області місцева влада попередила через газету, щоб жителі познімали антени.

— Незаконними вважають навіть встановлені до появи нових правил, — каже місцевий житель Сергій Коваль.

У нього антена з"явилася ще 1994 року. Тоді жодних обмежень не було.

Лідер білоруської опозиції 49-річний Олександр Мілінкевич вважає, що влада прагне відібрати у людей доступ до різних джерел інформації.

— Незалежного телебачення Лукашенко боїться більше, ніж Брюсселя, Москви і Вашингтона разом узятих, — запевняє Мілінкевич.

Новий канал "Белсат" працюватиме 15 годин щодня. В ефір виходитимуть не тільки політичні передачі.

Зараз ви читаєте новину «Білорусам забороняють супутникові антени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі