четвер, 04 грудня 2008 18:23

Білого ведмедя Кнута переселять в інший зоопарк

Автор: фото: reuters TOBIAS SCHWARZ
  Минулого року білий ведмідь Кнут заробив для зоопарку 10 мільйонів євро завдяки сувенірній продукції. Нині адміністрація парку не має чим годувати звіра
Минулого року білий ведмідь Кнут заробив для зоопарку 10 мільйонів євро завдяки сувенірній продукції. Нині адміністрація парку не має чим годувати звіра

Берлінському зоопарку не вистачає коштів на утримання білого ведмедя Кнута. Ще рік тому тварину називали символом міста. Тварину перевезуть до зоопарку міста Ноймюнстер. Там живе його батько, полярний ведмідь Ларс.

Кнут прославився в перші дні після народження. Від ведмежати відмовилася мати, тварину виходив працівник зоопарку Томас Дьорфляйн. Він годував Кнута чотири рази на день, спав із ним і грався. Зображення ведмежа та його "батька" Томаса друкували на численних берлінських сувенірах. За перший рік життя Кнут заробив для міста майже 10 млн євро.

5 грудня ведмедю виповниться два роки. Свого вихователя він не бачив понад рік — Дьорфляйну заборонили зустрічі з Кнутом, оскільки той занадто прив"язався до людей. Через кілька місяців після розлуки 44-річний Дьорфляйн помер. Знайомі кажуть, що чоловік сильно сумував за ведмедем.

Нині на утримання тварини зоопарку необхідно майже 9 млн євро. Видатки збільшаться, коли Кнутові знадобиться самка.

— Чим раніше він переїде до іншого зоопарку, тим краще, — каже працівник Берлінського зоопарку Хайнер Кльос. — Із кожним днем тварина звикає до свого дому, і переїзд для неї буде серйозним стресом.

У день народження Кнута до зоопарку збираються прийти шанувальники тварини. Як і торік, ведмедеві планують принести подарунки і святковий торт.

Зараз ви читаєте новину «Білого ведмедя Кнута переселять в інший зоопарк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі