Ексклюзиви
середа, 21 березня 2007 16:17

Бердимухаммедов преміював усіх жінок у країні

У Туркменістані відзначають останній день національного свята весни. Заходи тривали чотири дні. Запровадили свято 2004 року, ще за життя Туркменбаші Сапармурата Ніязова.

Воно об"єднує Міжнародний жіночий день (8 Березня) і мусульманський Новий рік — Новруз. У країні проводять концерти й урочисті мітинги. Усі святкові дні оголосили вихідними.

На перших шпальтах місцевих газет опублікували звернення 47-річного президента Гурбангули Бердимухаммедова до громадян. Транслювали його по телебаченню. Він побажав усьому своєму народові — від малих до старих — доброго здоров"я, творчого підйому, окриленості й згуртованості.

Від імені глави держави всім жінкам вручили грошову премію — 200 тис. манатів ($10). Традицію дарувати гроші на різні свята запровадив ще Ніязов.

Проте деякі ініціативи свого попередника Бердимухаммедов скасував. Наприклад, заборону на встановлення золотих коронок на зуби. Також він поновив у школах уроки фізичної культури, дозволив займатися балетом.

Зараз ви читаєте новину «Бердимухаммедов преміював усіх жінок у країні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути