пʼятниця, 27 серпня 2010 04:12

"Балморал" пройде шляхом "Титаніка"

8 квітня 2012 року родичі загиблих пасажирів "Титаніка" вирушать у подорож на лайнері "Балморал". Подія приурочена до 100-річчя з часу катастрофи "Титаніка".

Лайнер "Балморал" повинен пройти точним маршрутом затонулого "Титаніка" — з британського порту Саутгемптон до Нью-Йорка. У рейсі корабель пробуде вісім днів. У пункті прибуття на "Балморалі" відслужать заупокійну месу в пам"ять про загиблих.

Серед пасажирів лайнера буде Артур Кроплі — внучатий племінник Чарльза Герберта Лайтоллера, офіцера, що був найстаршим членом екіпажу. Артур Кроплі разом із Філіпом Літлджоном — онуком врятованого з "Титаніка" пасажира Олександра Джеймса Літлджона — прочитають лекцію для пасажирів.

— Мій дідусь пишався б, якби дізнався про цей круїз, — каже Філіп.

Меню буде те саме, що й свого часу на "Титаніку". Подаватимуть ячмінний крем-суп, фуа-гру — спеціально приготовану печінку відгодованої гуски, салат зі спаржі, крес-салат, трояндову воду, м"ятний щербет.

"Титанік" затонув через зіткнення з айсбергом в Атлантичному океані 15 квітня 1912 року. 1,5 тис. пасажирів загинули, вижили — 708 людей.

Лайнер "Балморал" побудували в Німеччині 1988 року. Уміщає 1778 пасажирів і 400 членів екіпажу.

Зараз ви читаєте новину «"Балморал" пройде шляхом "Титаніка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі