пʼятниця, 16 серпня 2013 00:30

Балерина виступає в затоплених містах

Майже 13 тис. жителів Амурської області Росії евакуювали через повені, що почалася наприкінці липня. Води річки Зея підтопили 62 населені пункти, 300 км доріг та 29 автомобільних мостів. У передмісті Хабаровська — центру Далекосхідного федерального округу РФ теж почався паводок. Там збільшили кількість поліцейських патрулів, щоб ловити мародерів.

Чи не найбільше постраждало місто Благовіщенськ, де затопило понад 800 будинків. Минулого тижня його відвідала російська балерина Анастасія Волочкова, знана завдяки своїм фотосесіям оголеною. У Благовіщенську не роздягалася. Однак її знімки в різних позах на тлі залитого водою міста і його жителів обурили росіян.

— Місія, з якою я туди приїхала, — благодійні виступи. От учора бачила сльози на очах глядачів, — відказує Волочкова. — Хто-небудь із цих кінчених козлів (тих, хто критикував балерину. — "ГПУ") приїхав би у Благовіщенськ, спитав у людей: "Як ви живете?".

Міська влада готова евакуювати жителів, бо вода підіймається на кількадесят сантиметрів за добу. У Міністерстві з надзвичайних ситуацій вирішили встановити там 4 км гумових водоналивних дамб. Це конструкції, які, наповнюючись водою, перекривають шлях для поширення паводку. Через вологість розплодилися комарі, від яких неможливо сховатися ні в будинках, ні в підвалах. Побоюються, що з каналізації почнуть тікати миші та щури.

Збитки від повені в регіоні оцінили у 3 млрд руб. — 726 млн грн. 13 тис. постраждалих отримають компенсації. Переважна більшість тих, які втратили майно частково, — по 10 тис. та 50 тис. руб., це 2400 та 12 тис. грн відповідно. 102 людини, що залишилися без усього, отримають по 100 тис. руб. — 24 тис. грн. Влада обіцяє побудувати нове житло тим, хто зостався без домівки.

Зараз ви читаєте новину «Балерина виступає в затоплених містах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі