вівторок, 26 лютого 2008 17:56

Бадрі Патаркацишвілі поховають у четвер

У столиці Грузії Тбілісі в четвер поховають найбагатшу людину і найвпливовішого опозиційного політика країни 52-річного Бадрі Патаркацишвілі. Він помер у ніч на 13 лютого в Лондоні.

За попередніми даними, в нього стався серцевий напад. Проте, за словами його найближчого ділового партнера, російського олігарха Бориса Березовського, смерть Патаркацишвілі була неочікуваною. Лондонська поліція продовжує розслідувати її причини.

Бадрі Патаркацишвілі був президентом Національного олімпійського комітету Грузії, виконавчим директором Громадського російського телебачення (телеканал ОРТ), заступником гендиректора АО "ЛогоВАЗ", головою "Московської незалежної мовної корпорації", "ТВ-6 Москва". Його статок оцінюють у $12 млрд.

У грузинських ЗМІ з"явилася інформація, що все своє майно політик заповів дружині Інні Гудавадзе і двом донькам — Лані, 28 років, та Ії, 25 років. Заповіт він склав торік у листопаді, коли почалися переслідування з боку грузинської влади.

Його звинувачували у змові з метою державного перевороту та ліквідації державних посадовців. Патаркацишвілі оголосили в міжнародний розшук.

У заповіті опозиціонер згадує про свого позашлюбного сина 14-річного Давіда, який живе в Москві. Він говорить, що вже забезпечив хлопця матеріально, і просить дружину лише познайомити його з сестрами.

Проте адвокат Патаркацишвілі Шалва Шавгулідзе говорить, що не знає про зміст  заповіту. Він підтвердив, що документ існує, але, найімовірніше, знаходиться у британських адвокатів.

Зараз ви читаєте новину «Бадрі Патаркацишвілі поховають у четвер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі