вівторок, 25 березня 2008 17:19

Австрійська в"язниця заробила за рік 40 тисяч євро

Міністерство юстиції Австрії встановило у в"язницях телефонні центри, що приносять чималі прибутки. У них працюють в"язні, засуджені за економічні злочини.

До роботи залучають переважно тих, хто має досвід у маркетингу. Раніше в"язням пропонували роботу слюсаря або столяра. Нині вони заробляють гроші своїм професійним досвідом. Знаходять контактну інформацію підприємців, телефонують і переконують інвестувати гроші у певні проекти. Потім ці дані заносять до бази даних.

У в"язниці Карлау, що неподалік міста Грац, працює 26 ув"язнених. Торік вони заробили для держави 40 тис. євро. В іншій тюрмі поблизу Граца річні прибутки від телефонних центрів також вимірюють у десятках тисяч євро.

Деякі австрійські компанії незадоволені тим, що важлива контактна інформація потрапляє до "нечистих рук". Вони вже надіслали скарги до міністерства юстиції. Компанія "Телеком Австрія" подала до суду на одну з фірм, що користувалася послугами в"язнів.

Крістіан Сікора, один із працівників Карлау, каже, що адміністрація в"язниці не схвалює такий спосіб заробляння грошей. Керівництво переконане, що злочинці не мають права займатися фінансовими справами. Таким чином їх залучають до роботи, за яку покарали.

— Ми кілька разів надсилали офіційні звернення до міністерства з проханням заборонити таку практику у в"язницях. Але їх відхилили, посилаючись на "величезну" економічну вигоду від роботи ув"язнених.

Зараз ви читаєте новину «Австрійська в"язниця заробила за рік 40 тисяч євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі