пʼятниця, 29 серпня 2008 17:25

Астероїд загорнуть у плівку

2029-го астероїд Апофіз  пролетить на відстані 30–40 тис. км від Землі. Так близько до планети астероїд наблизиться вперше за 200 років. На такій же відстані від Землі обертаються супутники.

Астероїд завдовжки майже 270 км. Якщо він упаде на планету під дією сили тяжіння, удар буде сильнішим за вибух 110 тис. атомних бомб.

Команда міжнародних учених провела конкурс на кращій спосіб уникнення катастрофи. Переможницею стала австралійська студентка Мері Д"Суза. Вона запропонувала загорнути астероїд у плівку.

Мері Д"Суза планує за допомогою супутника обгорнути астероїд плівкою "Майлар". Її використовують для упаковки продуктів харчування, в електроніці та промисловості. Плівка має високі відбивні властивості. Вони можуть змінити траєкторію руху космічного тіла. Дівчина запевняє, що для цього достатньо обгорнути половину астероїда.

Ідею Д"Сузи розглядатимуть наступного місяця на міжнародному Конгресі астронавтики у Великій Британії. Для втілення проекту австралійської студентки необхідно кілька років.

Зараз ви читаєте новину «Астероїд загорнуть у плівку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі