вівторок, 26 лютого 2008 17:57

Аріель Шарон зустрів 80-річний ювілей у комі

  Колишній прем’єр Ізраїлю перебуває в комі після інсульту 2006 року
Колишній прем’єр Ізраїлю перебуває в комі після інсульту 2006 року

У вівторок виповнилося 80 років колишньому прем"єр-міністру Ізраїлю Аріелеві Шарону. Найближчі родичі прийшли привітати його до клініки в Тель-Авіві, де чоловік лежить із січня 2006 року після інсульту. Відтоді він перебуває в комі. У квітні 2006-го його визнали постійно недієздатним.

Привітати Шарона з ювілеєм прийшов його старший син Омрі, 43 роки. Із січня цього року його ув"язнили на сім місяців за незаконне фінансування передвиборної кампанії батькової партії "Лікуд". Окрім того, чоловік має сплатити штраф 300 тис. шекелів ($67 тис). Суд дозволив йому двічі на тиждень виходити з тюрми, щоб провідати батька.

Другому синові Шарона Гіладу висунули такі самі обвинувачення, але від в"язниці його врятувала депутатська недоторканність.

Аріель Шарон очолював уряд Ізраїлю в 2001–2006 роках. Доти він був міністром сільського господарства, оборони, торгівлі, будівництва й архітектури, національної інфраструктури та закордонних справ.

До початку політичної діяльності Шарон 28 років провів зі зброєю в руках. Воювати почав ще 14-річним. Брав участь у всіх ізраїльських війнах за 50 років існування країни.

Аріель двічі був одруженим. Його першою жінкою 1953 року стала 22-річна румунка Марґаліт, яка працювала медсестрою в психіатричній лікарні. Вони прожили разом 9 років.

Ґалі, як її називав чоловік, народила сина Ґура. 1963-го вона загинула в автокатастрофі. А через 4 роки, граючись із другом старовинним пістолетом, був смертельно поранений 11-річний Ґур. Він помер у батька на руках дорогою до лікарні.

Через рік після смерті Марґаліт Аріель одружився з її сестрою Лілі, дизайнеркою інтер"єрів. Вона народила двох синів — Омрі та Гілада. Померла 2000 року від раку легенів. Похована на території ферми Шарона в пустелі Неґев. Біля неї заготоване місце і для її чоловіка.

Зараз ви читаєте новину «Аріель Шарон зустрів 80-річний ювілей у комі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі