вівторок, 27 січня 2009 17:23

Арештанти палять матраци в мексиканській в"язниці

Автор: фото: REUTERS/Daniel Aguilar
  Матері атакують мексиканських поліцейських, котрі оточили вхід у тюрму для неповнолітніх у столиці країни Мехіко
Матері атакують мексиканських поліцейських, котрі оточили вхід у тюрму для неповнолітніх у столиці країни Мехіко

Арештанти в"язниці для неповнолітніх у мексиканській столиці Мехіко зчинили бунт. 26 січня вони влаштували пожежу. Палили матраци, вимагаючи покращити умови утримання. Жбурляли палиці й фекалії у наглядачів.

Під стінами тюрми зібралися родичі та друзі в"язнів. Натовп атакує поліцейських. Батьки штовхають правоохоронців, вимагаючи пропустити їх до дітей. Через протести понад 10 ув"язнених отримали серйозні поранення.

Люди кажуть: на умови утримання тут скаржилися вже кілька років поспіль. За словами батьків, в"язнів постійно б"ють і принижують, погано годують, не видають одяг. За протести арештантів жорстоко карають. У тюрмі утримують 2 тис. неповнолітніх, хоч розрахована вона на 1200. Підлітки сплять по двоє-троє на нарах. Хворіють на туберкульоз.

У вересні 2008-го під час тюремного бунту в мексиканському місті Тіхуана загинули 19 арештантів, ще 40 отримали поранення. В"язні влаштували протести, коли наглядачі  забили до смерті двох арештантів. У тюрмі роками практикували катування, ув"язнених били і не давали їжі. Керівництво в"язниці досі перебуває під слідством. 2008-го правозахисна організація "Міжнародна амністія" назвала мексиканські тюрми найгіршими в світі.

Зараз ви читаєте новину «Арештанти палять матраци в мексиканській в"язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі