вівторок, 08 липня 2008 16:54

Арабська принцеса тримала 17 рабів

Принцеса Рауада, вдова одного з принців Об"єднаних Арабських Еміратів, майже півроку жила в найдорожчому готелі Брюсселя та тримала при собі 17 рабів.

Поварів і прибиральниць, здебільшого із Філіппін та Індонезії, найняли на роботу до принцеси. Спочатку люди працювали з родиною у столиці країни Абу-Дабі, згодом приватним літаком полетіли до Марокко й пізніше — до Брюсселя. Там їхня господиня винайняла поверх одного з найдорожчих у місті готелів "Конрад".

По тому погіршилися умови праці слуг Рауади. У них відібрали паспорти та змусили цілодобово наглядати за чотирма доньками принцеси. Людей упродовж кількох тижнів не випускали з приміщення готелю. Поселили їх по вісім осіб у одній кімнаті. За персоналом постійно наглядали охоронці удови.

Жінки розповідають, що іноді їх змушували спати в коридорах під дверима кімнат доньок. Кажуть, що їх годували погано й мало. Платили по 150 євро на місяць. За найменшу провину карали.

— Якось одна із служниць розбила вазу, — згадує одна з полонянок. — Її за це відлупцювали.

Четверо філіппінок вирішили тікати. Трьох затримала охорона принцеси. Одна — вибралася з готелю й звернулася до поліцейських. Ті звільнили усіх працівників.

У "Конраді" запевняють, що не знали про умови, в яких удова тримала персонал. Однак дехто з полонених розповідає, що працівники готелю кілька разів пропонували їм допомогу.

Нині принцеса Рауада перебуває під захистом посла ОАЕ. Кажуть, збирається їхати з Брюсселя. Зупинити її не можна, бо має дипломатичний паспорт, а тому недоторканна.

Зараз ви читаєте новину «Арабська принцеса тримала 17 рабів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі