четвер, 05 липня 2007 18:28

Японський ювелір пошив золотий купальник

Автор: фото: REUTERS/Toru Hanai
  На показі в японській столиці Токіо моделі демонструють пошиті із золота купальник і плаття
На показі в японській столиці Токіо моделі демонструють пошиті із золота купальник і плаття

— Це краще, ніж обліпитися діамантами. Таке відчуття, ніби ти плаваєш у золоті, — ділиться враженнями білоруська модель Ольга Хламєєва.

У середу в Токіо вона демонструвала купальник із золота. Виготовив його японський ювелір Ґінза Танака. Він відомий на батьківщині тим, що робить із дорогоцінного металу нестандартні речі. Танака показував також золоте плаття. Свої вироби він пошив із тонких золотих ниток.

Купальний костюм важить півкілограма. Поки що він не надходив у продаж. Згодом золотий купальник можна буде придбати за 10 млн єн (1,2 млн грн). А плаття вагою 1,1 кг продаватимуть за 30 млн єн. Його вже виставили на благодійний аукціон.

— Купальник красиво блищить на сонці. Однак плавати в ньому не варто. Ніхто ще не пробував, тому гарантій дати не можна, — каже Танака. — І не варто його прати в пральній машині.

Торік на честь народження спадкоємця японського трону принца Хісахіто він відлив із золота й подарував імператорській родині дитячу конячку-гойдалку. Важила вона 30 кг.

У січні цього року Танака зробив із золота перекидний календар. На зворотному боці останньої сторінки було зображення генерала Такеди Шинґена. У XVI столітті він першим у Японії почав карбувати золоті монети.

Зараз ви читаєте новину «Японський ювелір пошив золотий купальник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі