середа, 28 листопада 2012 00:15

Японський художник зробив 6-метрову скульптуру зі стільців

Автор: фото: reuters
 

6-метрову скульптуру зі стільців зробив японський художник Тадаші Кавамата під час четвертого щорічного фестивалю сучасного мистецтва в Абу-Дабі, столиці Об'єднаних Арабських Еміратів.

— Інсталяцію я назвав "Стільці для Абу-Дабі", — говорить митець. — На неї пішли понад півтисячі штук — дерев'яних і плетених з лози. Моя масивна робота нікого не залишила байдужим. Навіть дорослі поводилися біля неї, наче діти.

Композиція має вигляд ротонди або круглої вежі.

— Її можна не тільки споглядати, а й використати для відпочинку, призначати біля неї зустрічі. Це найкраще місце для побачень. Люди можуть сидіти, чекати на когось. Щоб закріпити стільці один на одному, я витратив п'ять днів. Навмисно не вибирав однотипних. Використав різні види сидінь, зокрема, крісла, дивани, лави й табуретки. У першому ряді цієї скульптури не повинен залишитися порожнім жоден стілець. Він стоїть тут, бо чекає на людину, яка сяде. За чотири дні виставки біля споруди на моїх очах познайомилися 18 пар. Моя вежа не Єйфелева і не Пізанська, але також творить дива.

Зараз ви читаєте новину «Японський художник зробив 6-метрову скульптуру зі стільців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі