вівторок, 07 серпня 2007 18:27

Японські діти влаштовують боксерські бої жуків

Автор: фото: reuters/Yuriko Nakao
  Під час боксерських боїв власники жуків-носорогів підштовхують своїх комах до атаки
Під час боксерських боїв власники жуків-носорогів підштовхують своїх комах до атаки

Минулого тижня в японській столиці Токіо пройшов боксерський турнір "Світові бої комах". Його учасниками були жуки-носороги.

Діти ловлять їх улітку, коли виконують шкільні завдання. Залишають комах удома, доглядають, як за собаками чи хом"яками. Також улаштовують бої жуків.

— Мені подобаються носороги, бо вони — сильні бійці, — говорить 9-річний Ханда з Токіо.

На початку змагання комахи брали участь у конкурсному забігові. Так відсіяли найслабших і найменш витривалих. 15 переможців допустили до участі в боях.

Під час боксерських поєдинків деякі жуки самостійно наступали на суперника. Інших до бійки підштовхували палицями власники.

Останнім часом такі змагання популярні. Їхні прихильники привозять кращі види комах із Філіппін, Індонезії, Австралії та Камеруну.

Продаж жуків-носорогів став прибутковою справою. У спеціальних магазинах ціни на них коливаються від 80 центів до 5 тис. фунтів за жука завдовжки 8,5 см. Часом за день у магазинах продають до 100 комах.

Зараз ви читаєте новину «Японські діти влаштовують боксерські бої жуків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі