вівторок, 15 січня 2008 18:06

Японці відзначили День повноліття

690 тисяч японських юнаків і 660 тисяч дівчат святкували в понеділок День повноліття. Згідно з японським законодавством особи, які досягнули 20 років, мають право укладати банківські та торговельні угоди, здійснювати операції з нерухомістю, купувати і вживати алкоголь і тютюнові вироби.

Ритуал посвяти у повноліття проводився в Японії з Середньовіччя. Тоді він був особливо важливим для юнаків, які цього дня ставали справжніми самураями. 14 січня як день посвяти і 20-річний вік обрали після Другої світової війни.

Згодом з"явилася традиція запрошувати молодих людей та їхніх батьків у районні та муніципальні управління. Там голови адміністрацій урочисто давали їм поради та настанови про те, як поводитися у "дорослому" житті.

Ще 20–30 років тому церемонії в муніципалітетах уважалися безглуздими та принизливими. У містах було мало юнаків, які зважувалися прийти на святкування. Тоді як у селах традицію святкувати День повноліття майже завжди поважали.

У понеділок на вулицях японських міст можна було побачити яскраво вдягнених дівчат. Для них це свято — зайвий привід покрасуватися в яскравому національному кімоно.

Зараз ви читаєте новину «Японці відзначили День повноліття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі