середа, 04 квітня 2007 15:50

Японці налаштовані позитивно

Найбільше японське рейтингове агентство "Япан Кредіт Рейтінг Егенсі" (JCR) присвоїло Росії рейтинг за довгостроковими борговими зобов"язаннями в іноземній валюті на рівні "А — прогноз стабільний". І такий же — за борговими зобов"язаннями в рублях.

Вони відображають стабільність російської макроекономіки у зв"язку зі зростаючим експортом сировинних ресурсів, показують вдосконалення фіскальної політики, швидке зростання зовнішнього балансу й стабілізацію політичної ситуації. Разом із цим японські аналітики відзначають: доти, доки природні ресурси Росії залишаються її головною перевагою, економіка країни суттєво залежатиме від цін на світових ринках сировини.

Оскільки Росія потребує модернізації потужностей для виробництва сировинних ресурсів, важливо відстежувати, як держава вирішує питання з інвестиціями в ці самі потужності. Більше того, для забезпечення стійкого зростання економіки в середньо- і довгостроковій перспективі Росії потрібно розвивати інші сфери економіки, відмінні від сировинних ресурсів, вважають японські аналітики.

Зараз ви читаєте новину «Японці налаштовані позитивно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі