пʼятниця, 25 липня 2008 17:53

Антична статуя схожа на Елвіса Преслі

  Невідомий давній римлянин носив таку ж зачіску, як і король рок-н-ролу Елвіс Преслі
Невідомий давній римлянин носив таку ж зачіску, як і король рок-н-ролу Елвіс Преслі

У жовтні британський аукціонний дім "Бонемс" виставить на торги "Античного Елвіса". Римська статуя І ст. н. е. у профіль схожа на американського співака Елвіса Преслі.

Скульптура належить колекціонерові Грехему Геддесу з австралійського міста Мельбурн. Чоловік багато років збирає предмети античного мистецтва. Спеціалісти кажуть, що колись "Античний Елвіс" прикрашав давньоримський саркофаг або стояв в одній із камер кам"яної могили. Однак особу зображеного римлянина встановити не можуть.

— Вона схожа на Елвіса Преслі, — каже Джорджана Ейткен, британський спеціаліст з античності. — Особливо чуб. Навіть не здогадуюся, чому він саме такий. Таку зачіску в ті часи не носили.

Статую планують продати за 25–30 тис. фунтів.

— Це найдивніший лот нашого аукціону, — каже представник дому "Бонемс". — Можна зрозуміти фанатів Преслі, які вважають, що в минулому житті Елвіс жив у Римі. Його чуб, масивна щелепа та ніс наводять на думку, що попри розмаїття людських облич вони все ж таки повторюються.

Зараз ви читаєте новину «Антична статуя схожа на Елвіса Преслі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі