вівторок, 07 серпня 2007 19:08

Американці винайшли контрацепцію для голубів

В американському місті Лос-Анджелес живе близько 5 тис. голубів. Їхня популяція продовжує швидко зростати. Голуби — носії небезпечних вірусів та паразитів, забруднюють місто. Тому міська влада вирішила зменшити їх чисельність.

Нещодавно американські вчені знайшли гуманний спосіб для вирішення проблеми. Це таблетки, що регулюють народжуваність. Протягом кількох місяців їх додаватимуть до корму в годівницях. Вони стримуватимуть темпи розмноження птахів.

— Я вважаю, що це вдалий вихід зі складної ситуації, — говорить Лаура Додсон, представник компанії, яка працює над цим питанням.

Організації захисту тварин схвалюють такий підхід до справи. Адже птахів не знищують і не завдають їм безпосередньої шкоди.

Результатів програми очікують протягом року. А до 2012-го, сподівається міська влада, голубів поменшає принаймні вдвічі.

Проблема надто великої чисельності голубів є також і в Лондоні. Мер британської столиці заборонив годувати птахів на Трафальгарській площі. У всіх туристичних довідниках про неї пишуть, що тут найбільше голубів. Вони не бояться їсти навіть із рук.

Зараз ви читаєте новину «Американці винайшли контрацепцію для голубів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі