понеділок, 04 червня 2007 17:32

Амбані збудує кращий особняк, ніж у Лакшмі Міттала

50-річний індійський мільярдер Мукеш Амбані вирішив переселитися в місто Мумбай. Раніше воно називалося Бомбей. Для себе та своєї родини там він збудує дім. Заввишки споруда буде 173 м, як 60-поверховий хмарочос. За площею перевищить паризький Версаль.

Амбані полюбляє високі стелі. Тому поверхів у його особняку буде 27.

Називатиметься будинок Антілла — на честь острова, який колись описав римський історик Плутарх. Мешкатиме там мільярдер із дружиною, матір"ю та своїми трьома дітьми.

Для них у будівлі працюватимуть фітнес-центр, домашній кінотеатр. Буде і майданчик для гелікоптерів, шестирівневий підземний паркінг. На хмарочосі розіб"ють висячі сади. Гостьові кімнати матимуть прозорі стіни.

У будинку цілодобово працюватимуть 600 осіб персоналу. Коштуватиме хмарочос мільярд доларів.

Нещодавно Амбані став першим рупієвим мільярдером. У доларах його статок становить 28 мільярдів.

Свої гроші він заробив на нафті, оптовій торгівлі та продажу біологічних добрив. Його корпорація "Релайанс ґруп" — найбільша приватна компанія в Азії. Якщо прибутки Амбані зростатимуть такими самими темпами, як зараз, то через 23 роки він може стати найбагатшою людиною на Землі.

Друзі мільярдера кажуть, що він хоче будинок, який перевершить особняк 57-річного Лакшмі Міттала, найбагатшого чоловіка Індії та власника української "Криворіжсталі". Нещодавно той купив собі житло за $120 млн у Кенсингтонських палацових садах у центрі Лондона.

Зараз ви читаєте новину «Амбані збудує кращий особняк, ніж у Лакшмі Міттала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі