четвер, 09 грудня 2010 04:15

Акули покусали шістьох туристів

 

На пляжах єгипетського курорту Шарм-Ель-Шейх заборонили купатися. Після того, як акула смертельно поранила 71-річну німкеню із Баден-Вюртемберґа — відірвала руку й ногу. Жінка померла від больового шоку. За два тижні морські хижаки покусали шістьох туристів.

Після першого нападу, 1 грудня, плавати в Червоному морі заборонили на добу. Влада відзвітувала, що двох акул-людожерів виловили. Зіставили фотографії спійманих хижаків із описами, які надали постраждалі. І пляжі відкрили. Але наступного дня акула знову накинулася на туристку.

— Півтори години тому подзвонила подруга і пропонувала путівку в Шарм-аль-Шейх на дев'ять днів, — пишуть на одному з російських форумів. — Її знайомий відмовився, бо злякався акул. Якби мене відпустили з роботи, вже завтра поїхала б. У кожному готелі є басейни. Єгипет не порівняти з Туреччиною. Тим більше, на турецьких курортах восени вже холодно. В Італію чи Іспанію треба Шенгенську візу, це дорого.

38-річний Микола Котенко з Умані на Черкащині повернувся з Єгипту два тижні тому. Температура повітря у грудні там до +25°С.

— Інструктор пояснював, що акули — створіння дикі. Біля берега, де багато відпочивальників, кидатися на людей не будуть. А за тих, хто запливає за буйки і ще хтозна-куди, ніхто не ручається.

За тиждень у Шарм-ель-Шейху Микола в морі купався двічі.

— Ну це ж брєд — витратити такі гроші на путівку й просидіти в готелі. Хоч там і без моря розваг вистачає: аквапарки, басейни, екскурсії, ринки, — пояснює. Він колишній міліціонер. Має бізнес. — Наших людей акули не налякають. Пам'ятаю, колись рятували з хлопцями мужика, що під кригу провалився. Відлига була, лід ослаб. Тільки одного витягли з води, як за 10 метрів від нас спускається другий на лід, іти хоче. Питаємо: "Ти здурів?". А він нам: "Мені так додому ближче". Ета страна нєпобєдіма!

У Шарм-ель-Шейху понад 100 клубів пропонують послуги дайвингу. Одне із найпопулярніших місць для пірнальників — Акуляча затока. Для любителів екстремального відпочинку влаштовують спеціальні тури до рифів національного водного парку Рас-Мохаммед. Там водяться багато видів рифових акул. Дайвинг-клуби гарантують туристам безпеку. Пірнути коштує $150.

Єгипетські чиновники запросили іноземних експертів із морської фауни. Аби ті пояснили, чому акули нападають на людей, порадили, що із цим робити. Досі в туристичному бізнесі таких ситуацій не було.

Зараз ви читаєте новину «Акули покусали шістьох туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі