вівторок, 04 березня 2008 17:06

Якому святому найчастіше моляться італійці

У столиці Італії Римі дістали з гробниці тіло одного з найшанованіших святих країни — падре Піо. За даними соціологічних досліджень, італійці моляться йому частіше, ніж діві Марії та Ісусу Христу.

Щороку гробницю святого в монастирі міста Сан Джованні Ротондо на півдні Італії відвідують майже 7 млн прочан.

Із 24 квітня цього року протягом кількох місяців люди зможуть поклонитися мощам святого. Його тіло забальзамують та покладуть у напівпрозору труну в монастирі Сан Джованні Ротондо.

Падре Піо народився в селищі П"єтрельчіни в південному регіоні Кампанії 1887 року. 1916-го він прибув до монастиря Сан Джованні, де перебував до смерті. Із життя пішов 40 років тому.

Про Падре Піо є чимало легенд. Віруючі впевнені, що за життя йому довелося змагатися з дияволом у монастирській келії. Говорять, що святий міг передбачати майбутнє. Падре можна було побачити одночасно у двох місцях. Він розповідав про гріхи людини ще до сповіді.

1918 року під час служби на руках і ногах Піо відкрилися криваві рани схожі на ті, що мав Ісус Христос після розп"яття. Вони залишалися відкритими 50 років.

Падре Піо зарахували до лику святих 2002-го, після того, як його мощі допомогли зцілитися тяжко хворій. За життя Піо та після його смерті говорили, що він вдавав святого. Торік вийшла книга, де йшлося, що Піо був хворим.

Зараз ви читаєте новину «Якому святому найчастіше моляться італійці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі