пʼятниця, 28 грудня 2012 00:00

Як зміниться світ 2013-го

2013 року ситуація залишатиметься нестабільною. Назрівають нові військові конфлікти, варто чекати перерозподілу сил між головними країнами, вважає ньюйоркський журналіст-аналітик 58-річний Алан Фішборн.

— Багато країн активно розхитують свої точки балансу. Зміни чекають і Росію, і США, і Ізраїль, і Китай. У кожній із цих країн назріває та чи інша криза. США мають зробити вибір, бо на них тиснуть і Росія, і Китай. Останній у новому році ще активніше утверджуватиме свої позиції. До того ж посилюється економічна криза. Тільки сліпий не бачить її в Євросоюзі. Країни-банкроти розхитують економіку стабільних членів ЄС. Ситуація у Сирії вимагає зовнішнього військового втручання.

На жаль, агресії і конфліктів не поменшає. Торік прогриміло ім'я Брейвіка, цьогоріч — Адама Ланзи. Світ шокують безглузді й жорстокі злочини. Чи робимо ми щось для того, щоб суспільство отримувало менше агресії через мас-медіа, чи змінюємо щось у соціальному контролі? На обидва запитання відповідь негативна.

Нас чекатимуть ще кілька технологічних суперновинок. "Епл" демонструє, що компанія без Стіва Джобса продовжує жити, та конкуренти дихають їм у спину.

Падатиме загальний рівень освіченості й культури. Фільми й музика для масового ринку стають все менш вишуканими й інтелектуальними. У моді скандал і епатаж. Не думаю, що 2013-го щось глобально зміниться.

Зараз ви читаєте новину «Як зміниться світ 2013-го». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі