Ексклюзиви
пʼятниця, 03 грудня 2010 07:45

98-річний чернець одружився вперше

Автор: фото з сайта life.globaltimes.cn.
  98-річний майстер кунг-фу Фан Тайшань сидить із дружиною Ян, 43 роки, на святкуванні їхнього весілля
98-річний майстер кунг-фу Фан Тайшань сидить із дружиною Ян, 43 роки, на святкуванні їхнього весілля

Майстер бойових мистецтв із Китаю 98-річний Фан Тайшань одружився зі свою ученицею, молодшою за нього на 55 років. Китаянка Ян із провінції Гуйчжоу сама зробила пропозицію. Говорить, що як дружина зможе краще піклуватися про свого вчителя.

— Він приносить людям тільки радість. Не знаю, що б робила без нього. Спочатку думала, не погодиться, адже після весілля повинен покинути монастир, у якому провів майже все життя. На щастя, тільки зрадів, — говорить Ян.

Весілля відгуляли минулого тижня в місті Шицзячжуан. Вінчальну церемонію призначили на шосту вечора. Але все почалося на кілька годин раніше. Коли прийшли місцеві репортери, свято вже добігало кінця.

Наречені одяглися просто. Фан Тайшань був у синьому шовковому костюмі з традиційним китайським малюнком, наречена — в жовтій вовняній сукні з горловиною, з-під якої виглядав чорний светр.

— Віримо, що щастя у найпростіших речах. Тому й церемонія була не дуже пишна. Посиділи з кількома друзями у старому місцевому готелі в кав'ярні, — розповідає наречена.

Фан Тайшань родом із Таїланду. Коли йому було 9 років, батьки переїхали до Гонконгу. Там хлопчик почав опановувати східні бойові прийоми. Через два роки його віддали у монастир Південний Шаолінь, що в місті Цюаньчжоу. Вивчав медицину і бойові мистецтва.

У 34 роки пішов до війська, воював. Зараз навчає бойових мистецтв три тисячі учнів. Із майбутньою дружиною познайомився у своїй школі. Друзі привели її, щоб опанувала кунг-фу.

Зараз ви читаєте новину «98-річний чернець одружився вперше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути