понеділок, 28 липня 2008 18:00

8-річний Ріс Флемінґ одружився за день до смерті

  Ріс Флемінґ із дружиною Елеанор Персглав
Ріс Флемінґ із дружиною Елеанор Персглав

Хворий на рак крові 8-річний Ріс Флемінґ із британського міста Макфорт одружився зі своєю подругою-одноліткою Елеанор Персглав. Наступного дня він помер.

Ріс хворів на лейкемію з 4 років. Щороку проходив по кілька сеансів радіо- та хіміотерапії. Тижнями лежав у лікарні.

— Він був веселий і часто загравав із медсестрами, — згадує мати Ріса, 28-річна Лорейн Флемінґ. — Одна з них йому дуже подобалася. Вона навіть сказала Рісові, що заручена і не може з ним зустрічатися. Тоді син із чистою совістю запропонував руку шкільній подрузі Елеанор. Він завжди до неї ставився по-особливому.

Кілька місяців тому медики попередили батьків, що їхній син проживе кілька тижнів. Тоді вони вирішили здійснити всі його бажання. Ріс просив покататися спортивними автомобілями "порше" і "феррарі", провести день на пожежній станції та влаштувати піратську вечірку для друзів. За кілька днів до смерті повідомив батькам, що хоче одружитися з Елеанор, бо вона нарешті погодилася.

— Вони дружили багато років, — згадує Лорейн. — Упевнена: син відчував, що йому залишилося недовго. Пам"ятаю, як він говорив: "Мамо, я ще неготовий піти". Він мав на увазі саме шлюб з Елеанор.

Батьки обох дітей кажуть, що хлопець не раз просив руки своєї подруги. За кілька тижнів до смерті Ріса вона погодилася стати його дружиною.

Церемонія нагадувала справжню — Елеанор купили сукню і фату, замовили лімузин. Символічне вінчання мав провести місцевий священик. Проте незадовго до весілля стан хлопця погіршився, і церемонію провели у Ріса вдома.

— Я намагалася стриматися, але коли побачила Елеанор у сукні та з букетом, розплакалася, — розповідає Лорейн. — Діти майже весь час мовчали... Бракує слів, щоб усе це описати.

Молодята обмінялися обручками й отримали символічне свідоцтво про одруження. Того дня Ріс сказав: "Тепер я можу піти". За кілька годин він помер.

Зараз ви читаєте новину «8-річний Ріс Флемінґ одружився за день до смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі