понеділок, 01 вересня 2008 17:02

8-річна дівчина вимагає розлучення

Розлучити 8-річну дівчину з 50-річним чоловіком вирішив суд саудівського міста Унайза. Школярку видав заміж її батько, коли вона пішла навчатися. Зробив це таємно від родини та отримав за доньку чималі гроші від нареченого.

Коли про шлюб дізналася малолітня дружина, вона відмовилася їсти та виходити з кімнати. За доньку заступилася мати. Вона довела справу до суду. Зробила це за допомогою міжнародних спільнот із прав людини. Вони натиснули на місцеве правосуддя, яке зазвичай на вбачає в подібних шлюбах нічого протизаконного.

Весною 2008 року схожий випадок стався в столиці країни Ріяді. Наречена також була 8-річною, її чоловік — на 20 років старший. Тоді суд вирішив справу на користь дівчини, тому що вона пообіцяла вчинити самогубство.

Голова саудівського Товариства з прав людини Туркі ас-Судейрі вимагає від уряду країни заборонити шлюби з неповнолітніми мусульманками. Він називає такі звичаї пережитком середньовіччя. Пристаркуваті ж наречені зазвичай посилаються на життєвий шлях пророка Мухамеда. Він також узяв за дружину 8-річну.

Згідно з докладом Організації Об"єднаних Націй, до 2015 року ще 100 млн неповнолітніх дівчат проти їхньої волі видадуть заміж. Переважно майбутні малолітні дружини живуть в арабських країнах, а також Нігері, Афганістані та Індії.

Зараз ви читаєте новину «8-річна дівчина вимагає розлучення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі