Ексклюзиви
понеділок, 17 вересня 2007 17:51

89 людей загинуло дорогою на таїландський курорт

У неділю на острові Пхукет, одному з популярних курортів на південному заході Таїланду, під час посадки розбився пасажирський літак. На його борту було сім членів екіпажу та 123 пасажири, серед яких 78 туристів. Щонайменше 89 чоловік, в тому числі 55 іноземців, загинули.

Літак прибував на острів зі столиці Таїланду Бангкока. Представники авіакомпанії кажуть, що найімовірніше трагедія сталася через природні умови. Під час посадки був сильний дощ і вітер.

За словами тих, хто вижив, літак упав на землю, а потім підскочив. Після падіння на злітну смугу продовжував рух за інерцією, доки не розбився об захисну стіну. Лайнер розпався на дві частини й зайнявся. Можливо, пілот зрозумів, що не зможе приземлитися, і спробував злетіти ще раз.

— Якийсь чоловік попереду був у вогні, інший позаду мене намагався вибити ногою вікно, — розповідає 23-річна канадка Майлдред Ен Фарлонг, яка вціліла під час аварії. — Він бив і бив ногою, але не міг розбити скло. Нарешті це йому вдалося. Якби не він, ми б усі померли. У салоні було темно й повно диму. Із верхніх поличок попадали кисневі маски й валізи.

Люди, які змогли дістатися назовні, не розбігалися, а стояли поряд із літаком. Якась дівчина плакала за своїм хлопцем. Поряд нестримно ридав інший чоловік.

— Усе сталося надзвичайно швидко. Я не усвідомлювала, наскільки все серйозно, — говорить Ен Фарлонг. — Зрозуміла, яка це трагедія, коли пізніше побачила про неї по телевізору. Тоді дізналася, що загинуло багато людей.

Економіка Таїланду дуже залежить від туристичного бізнесу. До країни щороку приїздять майже 12 млн іноземців. Азіатські авіалінії вважаються одними з найбезпечніших у світі . Аварія на острові Пхукет стала найбільшою після 1998-го, коли в авіакатастрофі загинула 101 людина.

Зараз ви читаєте новину «89 людей загинуло дорогою на таїландський курорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути