середа, 09 липня 2008 18:42

70-річна індійка стала найстарішою матір"ю у світі

Автор: фото: Barcroft media
  Омкарі Панвар із чоловіком заклали будинок, худобу та все майно, щоб зібрати гроші на операцію зі штучного запліднення
Омкарі Панвар із чоловіком заклали будинок, худобу та все майно, щоб зібрати гроші на операцію зі штучного запліднення

Минулого тижня 70-річна Омкарі Панвар з індійського міста Музаффарнагар народила близнюків. Жінку визнали найстарішою матір"ю у світі.

Омкарі та її 77-річний чоловік Шаран Сінгх мають двох дорослих доньок та п"ятьох онуків. Усе життя вони мріяли про сина. Традиційно в Індії народженню хлопчика радіють більше, оскільки він вважається продовжувачем роду і опорою для родини.

Подружжя збирало гроші на штучне запліднення, яке гарантує народження дитини певної статі. Операція коштувала понад $8 тис. Панвар заклали землю і будинок, продали биків і все господарство, взяли кредит у банку.

Медики не обіцяли позитивного результату, оскільки ніколи не працювали з жінками похилого віку. Проте Омкарі змогла завагітніти.

— Я був шокований, коли дізнався, що ця пані — вагітна, — розповідає гінеколог Ніша Малік, який приймав пологи. — Я вже 20 років у медицині, але такий випадок — перший у моїй практиці.

Омкарі каже, що вагітність проходила важко і болісно. Однак терпіла заради спадкоємця. Діти Панвар народилися за місяць до строку. Жінці робили кесарів розтин. Нині близнюки перебувають в інкубаторі.

— Мені повідомили, що я стала найстарішою мамою у світі, коли я тільки прийшла до тями, — згадує породілля. — Але власне мені це нічого не дає. Головне для мене тепер — якомога довше піклуватися про дітей.

За Книгою рекордів Гіннеса, найстарішою матір"ю на планеті до цього була 66-річна румунка Адріана Ілієску. 2006 року завдяки штучному заплідненню вона народила доньку.

Зараз ви читаєте новину «70-річна індійка стала найстарішою матір"ю у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі