пʼятниця, 03 жовтня 2008 07:12

700 мільярдів доларів витратять на подолання кризи

Конгрес США прийняв план подолання фінансової кризи. У рамках Плану Полсона — за прізвищем міністра фінансів країни Генрі Полсона — з держбюджету виділять $700 млрд. За них у банків викуплять цінні папери, які останнім часом найбільше втратили в ціні. Таким чином адміністрація президента Джорджа Буша хоче врятувати від краху банківську систему країни.

План прийняли з другої спроби. Сенаторів не задовольнив перший варіант, оскільки з нього мали б зиск тільки банки та інвестиційні компанії, які позбулися невигідних активів. При чому зробили це за гроші платників податків.

— Коли у вас в останнє хтось просив 700 мільярдів доларів? — запитує своїх колег спікер Конгресу Ненсі Пелосі.— Запаморочлива цифра. Але це лише частина тієї ціни, яку необхідно заплатити за провальну економічну політику Буша.

План Полсона доопрацювали. Конгрес передбачив зниження податків для родин із середнім рівнем прибутку. Збільшив суму страхування вкладів фізичних осіб та малого бізнесу зі $100 тис. до $250 тис. За прийняття плану проголосували 74 сенатори, проти — 25. Кандидати в президенти США демократ Барак Обама та республіканець Джон МакКейн підтримали пакет документів. 4 жовтня спільний план подолання кризи спробують прийняти європейські міністри фінансів.

Зараз ви читаєте новину «700 мільярдів доларів витратять на подолання кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі