четвер, 13 березня 2008 18:20

59 мільйонів доларів спадку ховали в сараї

64-річну Хатсу Шиміцу та її сестру Йошико Ішиї, 55 років, із японського міста Осака у вівторок заарештували за фінансові махінації. Жінки сховали в 50 картонних коробках успадковані 6 млрд єн ($59 млн), щоб не платити податку. Тримали готівку в сараї поблизу будинку.

Батько жінок займався фінансами та нерухомістю. Коли він тяжко хворів, доньки поступово знімали гроші з його банківських рахунків. Після його смерті 2004 року Хатсу та Йошико успадкували близько 8 млрд єн, але задекларували лише 2 млрд.

У Японії податок на спадщину сягає 50%. До перегляду законодавства 2003 року він становив до 70%. Така податкова система спрямована на те, щоб у країні не було людей, які живуть лише на відсотки з успадкованого.

У податковому управлінні кажуть, що сестри приховали найбільшу суму від спадку за всю історію країни. Знайдені гроші конфіскували. З них вирахують податок. Окрім того, Шиміцу та Ішиї можуть оштрафувати або засудити до позбавлення волі.

Високі податки на спадок стягують також у США — від 45% до 80% та Італії — 28%. У Франції — від 5% до 60%, залежно від розміру спадщини. У Великій Британії оподатковують спадок вартістю від 233 тис. фунтів стерлінгів (понад 2 млн грн).

Зараз ви читаєте новину «59 мільйонів доларів спадку ховали в сараї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі